Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΔιατροφή
Διατροφή & αθλητισμόςΤο 5 χρονών αγοράκι μου παίζει μπάσκετ 2 φορές την εβδομάδα. Αναρωτιέμαι αν χρειάζεται να είναι πιο ενισχυμένη η διατροφή του και επίσης πόσες ώρες πριν την άθληση θα πρέπει να έχει φάει και τι.

Το 5 χρονών αγοράκι μου παίζει μπάσκετ 2 φορές την εβδομάδα. Αναρωτιέμαι αν χρειάζεται να είναι πιο ενισχυμένη η διατροφή του και επίσης πόσες ώρες πριν την άθληση θα πρέπει να έχει φάει και τι.

Εφόσον το βάρος του παιδιού σας είναι φυσιολογικό για την ηλικία του, το μόνο που θα πρέπει να σας ανησυχήσει στη διατροφή του είναι η επαρκής κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες και η επαρκής πρόσληψη υγρών. Κρέας, γαλακτοκομικά, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να υπάρχουν καθημερινά στη διατροφή του. Φροντίστε το κύριο γεύμα του να είναι περίπου 3 ώρες πριν την προπόνηση του. Σαλάτα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι μαζί με ρύζι, μακαρόνια ή ψωμί αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό. Μία ώρα πριν την προπόνηση δώστε του να φάει μία μπανάνα, ένα μήλο με μία μπάρα δημητριακών ή ένα μικρό κομμάτι παστέλι με ένα πορτοκάλι. Με αυτό τον τρόπο το παιδί σας θα έχει ενέργεια και αντοχή για την προπόνηση. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το γεύμα που έπεται της προπόνησης, το οποίο θα πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και να περιέχει και υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη θα συμβάλει στην ανάπλαση των μυών που χρησιμοποιήθηκαν ενώ οι υδατάνθρακες θα βοηθήσουν στην πιο γρήγορη απορρόφηση των αμινοξέων. Έτσι, ένα τοστ ή γάλα με δημητριακά θα πρέπει να καταναλώνονται πολύ γρήγορα μετά το τέλος της προπόνησης.
Απαντά η Αναστασία Δουλγέρη, κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος, MSc Διατροφής Αθλητών, www.doulgeri.gr


TAGS
 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!