Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΔιατροφή
Κοιλίτσα σαν μπαλονάκι!Η μικρή μου παραπονιέται κάθε φορά που τρώει όσπρια πως φουσκώνει. Πού οφείλεται αυτό το πρήξιμο;

Η μικρή μου παραπονιέται κάθε φορά που τρώει όσπρια πως φουσκώνει. Πού οφείλεται αυτό το πρήξιμο;

Προφανώς η κόρη σας ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν κάποια μορφή δυσπεψίας στα όσπρια, κάτι που οφείλεται κυρίως στην αυξημένη τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ωστόσο, λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας, τα όσπρια πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν στο τραπέζι σας μία φορά την εβδομάδα. Για να μην προκαλούν το ενοχλητικό φούσκωμα στη μικρή σας, ορίστε μερικές συμβουλές:

  • Βάλτε τα όσπρια σε νερό για να φουσκώνουν πριν από το μαγείρεμα για 12 περίπου ώρες. Πρέπει να ξέρετε πως με το φούσκωμα μαλακώνει η φλούδα τους και γίνονται πιο εύπεπτα. Ένα όσπριο που δεν χρειάζεται απαραίτητα φούσκωμα είναι οι φακές.
  • Αποφεύγετε τη σόδα για το μαλάκωμα των οσπρίων, γιατί καταστρέφει τα θρεπτικά τους συστατικά και κυρίως τις βιταμίνες.
  • Προσθέστε αρωματικά κατά τη διάρκεια του βρασμού όπως σέλινο, κρεμμύδι, δάφνη, μάραθο, σκόρδο, θυμάρι, που ενεργοποιούν τα γαστρικά υγρά του στομάχου και τα όσπρια αφομοιώνονται πιο εύκολα.
  • Μαγειρέψτε καλά τα φαγητό και αλατίστε το αφού βράσει για να μην σκληραίνει η φλούδα. Καλή σας όρεξη!Απαντά η Έφη Δέδε, κλινική διατροφολόγος-διαιτολόγος, BSC επιστημονική διευθύντρια «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων (efidede@gmail.com)

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!