Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΑνάπτυξη
Τα πάνω κάτω… στην ανάγνωση!Η κόρη μου, 7 ετών, σύμφωνα με τη δασκάλα της είναι η καλύτερη μαθήτρια της τάξης. Πρόσφατα όμως μου ανέφερε πως στην ανάγνωση συχνά διαβάζει την κάτω σειρά αντί να συνεχίζει αυτή που έχει ήδη ξεκινήσει.

Η κόρη μου, 7 ετών, σύμφωνα με τη δασκάλα της είναι η καλύτερη μαθήτρια της τάξης. Πρόσφατα όμως μου ανέφερε πως στην ανάγνωση συχνά διαβάζει την κάτω σειρά αντί να συνεχίζει αυτή που έχει ήδη ξεκινήσει.

Η κόρη σας είναι ακόμα μικρή και τώρα αναπτύσσει το μηχανισμό ανάγνωσης. Έχετε υπόψη σας πως τα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν έχουν ακόμα ευχέρεια στην ανάγνωση και είναι συνηθισμένο «φαινόμενο» να χάνουν τη σειρά τους όταν διαβάζουν. Από τη στιγμή όμως που όταν διαβάζει δεν παρουσιάζει αδυναμίες, όπως για παράδειγμα λάθη στην προφορά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Μια καλή ιδέα ωστόσο για να τη βοηθήσετε να μην μπερδεύει τις σειρές είναι να τη μάθετε να χρησιμοποιεί το δάχτυλό της, το μολύβι ή ένα χαρακάκι για να δείχνει την πρόταση που διαβάζει. Αν όμως δείτε πως έτσι το παιδί δυσκολεύεται περισσότερο στην ανάγνωση και παραιτείται, καλύτερα σταματήστε το. Σε λίγο καιρό θα διαβάζει μια χαρά.Απαντά η Ελισάβετ Κυριακοπούλου, M.S. CCC-SLP - Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας, υπεύθυνη του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης «SPELL» (www.spell.gr).

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!