Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΑνάπτυξη
Δυσκολεύεται στα αγγλικά…Είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι, ενώ η επτάχρονη κόρη μου διαβάζει με σχετική ευκολία, στα αγγλικά να κάνει πολλά λάθη;

Είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι, ενώ η επτάχρονη κόρη μου διαβάζει με σχετική ευκολία, στα αγγλικά να κάνει πολλά λάθη;

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως με τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας εισάγουμε τα παιδιά σε ένα άλλο γλωσσικό σύστημα, το οποίο διαφέρει από το μητρικό τους στη γραφή, τους φθόγγους, την προφορά, το λεξιλόγιο, αλλά και στις γραμματικές και συντακτικές δομές μέσα στην πρόταση. Είναι λογικό λοιπόν η επίδοση των παιδιών στην ξένη γλώσσα να μην είναι η ίδια όπως και στη μητρική.
Θα σας συμβούλευα να μην προσπαθείτε να εξηγείτε τις δυσκολίες της κόρης σας και να μην συγκρίνετε τις επιδόσεις. Άλλωστε τα λάθη που παρατηρείτε μπορεί να έχουν ποικίλες αιτίες. Ίσως το παιδί είναι ακόμη μικρό για να μπορέσει να αφομοιώσει μια νέα γλώσσα, ειδικά αν σκεφτείτε, πως ακόμη δεν έχει κατακτήσει καλά-καλά ούτε καν τη μητρική του. Ίσως είναι ένα από τα πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία στις ξένες γλώσσες και χρειάζονται παραπάνω υπομονή και διάβασμα, μέχρι να την αφομοιώσουν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος εσείς θα πρέπει να την ενθαρρύνετε να επιμείνει ακόμα και όταν δυσκολεύεται και να επιβραβεύετε τις προσπάθειές της. Κάντε αρκετές επαναλήψεις και στα λάθη της μην αντιδράτε με εκνευρισμό ή οργή. Να θυμάστε πως θα πρέπει να αγαπήσει την ξένη γλώσσα τώρα που είναι η αρχή για να θελήσει με όρεξη να την μάθει και όχι να τη φοβηθεί.


Απαντά η Ελισάβετ Κυριακοπούλου, M.S. CCC-SLP - Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας, υπεύθυνη του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης «SPELL»

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!