Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΨυχολογία
Δεν ξέρει να χάνει…Ενώ ο πεντάχρονος γιος μου είναι αρκετά κοινωνικός και του αρέσει να παίζει με άλλα παιδάκια, όταν χάνει σε κάποιο παιχνίδι γίνεται άλλο παιδάκι! Απαρηγόρητος αρχίζει να φωνάζει, να κλαίει και να χτυπιέται μην μπορώντας με τίποτα να παραδεχτεί πως...

Ενώ ο πεντάχρονος γιος μου είναι αρκετά κοινωνικός και του αρέσει να παίζει με άλλα παιδάκια, όταν χάνει σε κάποιο παιχνίδι γίνεται άλλο παιδάκι! Απαρηγόρητος αρχίζει να φωνάζει, να κλαίει και να χτυπιέται μην μπορώντας με τίποτα να παραδεχτεί πως ήρθε δεύτερος. Όταν μάλιστα στο διαγωνισμό υπάρχει και κάποιο έπαθλο, τότε οι αντιδράσεις του γίνονται ακόμα πιο έντονες έτσι και το χάσει!

Η αποδοχή ήττας ή αποτυχίας είναι σίγουρα δύσκολη υπόθεση. Ένας τρόπος εξοικείωσης με την ήττα είναι η ανάγνωση σχετικών ιστοριών με εικόνες ώστε να δώσετε στο παιδί να καταλάβει ότι το να χάνει ένας και να κερδίζει κάποιος άλλος είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα, συνεπώς και στο ίδιο. Επιπλέον, μπορείτε να παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια στο σπίτι μαζί και –σταδιακά– να του μάθετε να χάνει. Για να είναι βέβαια αποτελεσματική η μέθοδος αυτή, θα πρέπει να γίνει με αργά βήματα και να υπάρχει σταδιακή κλιμάκωση.


Απαντά η Ψυχολόγος Ειρήνη Μπίρμπου (eirini_mpirmpou@yahoo.gr).

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!