Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΔιατροφή
Βλάπτει το κακάο;Η 7χρονη κόρη μου τρελαίνεται για κακάο. Αναρωτιέμαι αν η καφείνη που περιέχει το αγαπημένο της ρόφημα, μπορεί να της δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Η 7χρονη κόρη μου τρελαίνεται για κακάο. Αναρωτιέμαι αν η καφείνη που περιέχει το αγαπημένο της ρόφημα, μπορεί να της δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Όπως σε εμάς τους μεγάλους, έτσι και στα παιδιά, η καφεΐνη έχει διεγερτική δράση, γεγονός που συνδέεται κυρίως με δυσκολίες στον ύπνο (κακή ποιότητα και λίγες ώρες). Παρόλο που οι γονείς δεν μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας τον καφέ μας (ως γνωστόν περιέχει μεγάλη ποσότητα καφεΐνης), πρέπει να ξέρουμε πως η καφεΐνη υπάρχει καλά κρυμμένη σε τροφές και ροφήματα που ενδεχομένως καταναλώνουν τα μικρά μας πολύ συχνά π.χ. στα αναψυκτικά τύπου κόλα, στο κακάο, τη σόδα, τη σοκολάτα, το τσάι. Και γι αυτό ακριβώς, είναι αρκετά δύσκολος ο έλεγχος της ποσότητας της καφεΐνης που φτάνει τελικά στον παιδικό οργανισμό. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ποσότητα των παραπάνω τροφών που σερβίρουμε στο μικρό μας και να προσπαθούμε όσο μπορούμε να του προσφέρουμε υγιεινές ισορροπημένες διατροφικές επιλογές μεταξύ των γευμάτων. Τέτοιες επιλογές είναι οι χυμοί φρούτων, το γάλα και τα αναψυκτικά χωρίς καφεΐνη.


Απαντά η Έφη Δέδε, κλινική διατροφολόγος-διαιτολόγος, BSC, επιστημονική διευθύντρια «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων (efidede@gmail.com).

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!