Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΑνάπτυξη
Γιατί δεν τρέχει;Η κόρη μου, 3 ετών, κάθε φορά που θέλει να κυνηγήσει το κουταβάκι της, περπατά γρήγορα αντί να τρέχει, σαν να δυσκολεύεται. Θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Η κόρη μου, 3 ετών, κάθε φορά που θέλει να κυνηγήσει το κουταβάκι της, περπατά γρήγορα αντί να τρέχει, σαν να δυσκολεύεται. Θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας όταν θέλουν να τρέξουν, τρέχουν και δεν περπατούν γρήγορα. Γι’ αυτό θα σας έλεγα να ζητήσετε τη συμβουλή του παιδιάτρου που παρακολουθεί την κορούλα σας. Αν η γενική εικόνα του παιδιού, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της νευρολογικής εξέτασης που θα της κάνει, δεν τον ανησυχήσουν, το πιθανότερο είναι να σας τονίσει πόσο σημαντικό είναι να της δίνετε ευκαιρίες για περισσότερες κινητικές δραστηριότητες στο πάρκο ή την παιδική χαρά. Αυτό, όμως, που πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως το πιο σημαντικό κατόρθωμα της μικρής σας τώρα, θα πρέπει να είναι το να ανεβοκατεβαίνει σκαλιά, καθώς επίσης και να σηκώνεται μόνη της αν κάποια φορά τύχει να πέσει. Παρακολουθήστε την και αναφέρετε στον παιδίατρο αν διατηρεί ή όχι την ισορροπία της.


Απαντά η δρ. Κωνσταντίνα Γκόλτσιου, παιδίατρος-αναπτυξιολόγος. (www.gkoltsiou.gr).

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!