Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΨυχολογία
Γιατί βαριέται συνέχεια;Τελευταία η πεντάχρονη κόρη μου δεν έχει όρεξη να συζητάμε και συχνά μου απαντά μονολεκτικά. Τι μπορεί να συμβαίνει και πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω;

Πολλά μπορεί να έχουν συμβάλει σε αυτή την αλλαγή της κόρης σας. Πιθανόν, να έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σας, το οποίο να την έχει ταράξει ή να μην της αρέσει –π.χ. να μην περνάτε πια αρκετό χρόνο μαζί της. Εάν πηγαίνει στο νηπιαγωγείο θα ήταν καλό να μιλήσετε με την παιδαγωγό ώστε να μάθετε αν συνέβη κάποιο περιστατικό με τους συμμαθητές της που ενδεχομένως την έχει στενοχωρήσει. Απ’ την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως το παιδί σας μεγαλώνει και αναπτύσσει σιγά-σιγά τη δική του προσωπικότητα. Και δεν αποκλείεται αυτή την περίοδο να θέλει κάποιες φορές να απομονώνεται. Θα σας συμβούλευα να μην την πιέζετε να μιλά παραπάνω απ’ όσο η ίδια θέλει και να της δώσετε το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται αφήνοντάς τη να σας προσεγγίσει εκείνη για κουβεντούλα όταν νιώσει την ανάγκη για επικοινωνία. Μια καλή ιδέα είναι να προσπαθείτε να κάνετε πράγματα που την ευχαριστούν και αν δείτε πως βαριέται ή δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειές σας, να την αφήνετε μόνη χωρίς να δείχνετε κάποια ενόχληση ή απογοήτευση. Είναι σημαντικό να νιώθει την ασφάλεια πως είστε δίπλα της.

Απαντά η Ελισάβετ Κυριακοπούλου, M.S. CCC-SLP - Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας, υπεύθυνη του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης «SPELL».


TAGS
 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!