Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΨυχολογία
Μιλάει άσχημα!Ο γιος μου 3 χρονών έχει αρχίσει να μιλάει άσχημα και όταν νευριάζει σηκώνει χέρι ή καμιά φορά δαγκώνει κιόλας. Αυτή τη συμπεριφορά, βέβαια, την αντιγράφει από τα μεγαλύτερα ξαδέλφια του. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά αρχίζουν και κάνουν πράξη όσα έχουν αποτυπώσει στη μνήμη τους μέσα από τις συναναστροφές τους με τους γονείς και το ευρύτερο περιβάλλον. Πιθανότατα, το παιδί μιμείται κάποια συμπεριφορά ίσως από τα ηλικιακά μεγαλύτερα ξαδέλφια του και προσπαθεί να επιβάλει τη δική του παρουσία στο χώρο. Καλό θα ήταν όμως με ηρεμία και μεθοδικότητα να μπουν όρια στην συμπεριφορά του παιδιού ώστε να μάθει πως υπάρχουν κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές και πως ο τρόπος επίλυσης των διαφορών δεν γίνεται με τη βία. Μέσω της ύπαρξης των ορίων, της ενημέρωσης για τυχόν συνέπειες σε περίπτωση επανάληψης της βίαιης συμπεριφοράς αλλά και της άμεσης επιβράβευσης της θετικής ανταπόκρισης, το παιδί κατανοεί το λάθος και αρχίζει να υιοθετεί το σωστό.


Απαντά ο Γιώργος Πανταζόπουλος, Ψυχολόγος, μέλος Σ.Ε.Ψ με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην κλινική ψυχολογία στο University of Indianapolis (www.psychologos-pantazopoulos.gr).

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!