Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΨυχολογία
Πρώιμη ήβηΠως πρέπει ο γονιός να αντιμετωπίσει τα νεύρα και τις εκρήξεις θυμού του 10χρονου κοριτσιού του που είναι σε πρώιμη ήβη;

Όταν το κορίτσι μπαίνει σε πρώιμη ήβη είναι σαν ο οργανισμός να παθαίνει σοκ καθώς γίνονται μεγάλες ορμονικές αλλαγές οι οποίες προκαλούν ένταση, ανισορροπία συναισθήματος και έκρηξη ορμονών. Οπότε οι εκρήξεις θυμού είναι απόλυτα φυσιολογικές και πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία. Ο πανικός και τα νεύρα των γονέων είναι κακός σύμβουλος γιατί θα εντείνουν την ήδη ηλεκτρισμένη κατάσταση. Καλό θα ήταν οι γονείς να είναι υποστηρικτικοί απέναντι στο παιδί με πρώιμη ήβη, να του εκφράζουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους ενώ να προσπαθούν να είναι διαθέσιμοι να το συμβουλέψουν ή/και να απαντήσουν σε όποια απορία ή/και ανησυχία γεννηθεί. Η πρώιμη ήβη μετατρέπει το παιδί σε έφηβο οπότε και οι γονείς θα πρέπει να προσαρμόσουν την συμπεριφορά τους ανάλογα και να συνειδητοποιήσουν πως το παιδί τους μεν πρώιμα αλλά ωριμάζει και αρχίζει να έχει διαφορετικές σκέψεις και ανησυχίες.

Απαντά ο Γιώργος Πανταζόπουλος, Ψυχολόγος, μέλος Σ.Ε.Ψ με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην κλινική ψυχολογία στο University of Indianapolis (www.psychologos-pantazopoulos.gr).

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!