Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΑνάπτυξη
Όχι προτάσεις, μόνο λέξειςΟ γιος μου έκλεισε τα 2 πριν από τρεις μήνες και δεν σχηματίζει προτάσεις στο λόγο του, λέει μόνο λέξεις, πολλές από τις οποίες δεν προφέρει καθαρά.

Η ηλικία των 2 ετών είναι σίγουρα από τα σημαντικά ορόσημα στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών με κύριο χαρακτηριστικό το συνδυασμό δύο λέξεων για το σχηματισμό φράσεων ή μικρών προτάσεων. Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα τα παιδιά δεν ακολουθούν αυτή την πορεία. Αν θέλετε ο γιος σας να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του με νέες λέξεις και να μπορεί να τις συνδυάζει ώστε να σχηματίζει φράσεις, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δίνετε στο παιδί πλούσια γλωσσικά ερεθίσματα. Εκτός δηλαδή από το να κουβεντιάζετε για διάφορα θέματα, μπορείτε να «χτίζετε» προτάσεις πάνω στις «βάσεις» που σας δίνει το ίδιο (π.χ. παιδί: «Κούκλα γάλα», εσείς: «Ναι! Η κούκλα πίνει γάλα.»). Επίσης, αν πηγαίνει σε παιδικό σταθμό, είναι σίγουρο πως θα εμπλουτίσει τα γλωσσικά του εργαλεία γρηγορότερα καθώς θα έχει πλούσια ερεθίσματα και φυσικά το κίνητρο να επικοινωνήσει με τα άλλα παιδάκια. Όσον αφορά την άρθρωση, έχετε υπόψη σας πως δεν περιμένουμε από κανένα παιδί 2 ετών να μιλά καθαρά. Μην αγχώνεστε λοιπόν γι’ αυτό, είναι φυσιολογικό.

Απαντά η Ελισάβετ Κυριακοπούλου, M.S. CCC-SLP - Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας, υπεύθυνη του Κέντρου Λόγου Ομιλίας και Μάθησης «SPELL» (www.spell.gr).

Διαβάστε επίσης: Μήπως χρειάζεται λογοθεραπεία;

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!