Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΕγκυμοσύνη
Καισαρική την 33η εβδομάδαΕίμαι μέλλουσα μητέρα τριδύμων και βρίσκομαι στην 25 εβδομάδα κύησης. Ο τοκετός θα γίνει σίγουρα με καισαρική, από ότι λένε οι γιατροί και το ιδανικό θα ήταν την 33η εβδομάδα μου είπαν. Ωστόσο, εγώ έχω άγχος για τα πνευμονάκια τους (γιατί δεν θα...

Αγαπητή φίλη, καλό είναι να συζητήσετε και πάλι με το γιατρό σας την πιθανότητα να παραταθεί η εγκυμοσύνη σας, όσο το δυνατό περισσότερο. Αν δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος που να επιβάλει την καισαρική τομή στην 33η εβδομάδα (και αν έχετε τις αντοχές να συνεχίσετε), τότε καλό είναι να περιμένετε. Αν ξαφνικά, ξεκινήσει ο τοκετός αυτόματα (σπάσουν τα νερά ή ξεκινήσουν πόνοι), τότε μπορείτε άνετα μέσα σε λίγη ώρα (αν μένετε κοντά στο μαιευτήριο) να προχωρήσετε σε καισαρική τομή. Όμως, θα έχετε κερδίσει ημέρες (ίσως και εβδομάδες) για να ωριμάσουν οι πνεύμονες τους. Φυσικά σε κάποια στιγμή θεωρώ αυτονόητο ότι θα έχετε κάνει και ενέσεις κορτιζόνης για να βοηθήσετε τους πνεύμονες τους να ωριμάσουν λίγο περισσότερο. Για το θηλασμό, εξαρτάται από την εβδομάδα που θα γεννήσετε και από την παραγωγή γάλακτος που θα έχει ο μαστός σας, αλλά θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί συμπλήρωμα τεχνητού γάλακτος για να τραφούν επαρκώς τα παιδιά. Καλή επιτυχία και με το καλό ο τοκετός.


Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric-Adolescent Gynaecology (www.healthylady.gr).

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο 24ωρο μετά την καισαρική | Καισαρική & Θηλασμός

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!