Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΕγκυμοσύνη
SOS! Χάνω βάρος!Είμαι στην 14η εβδομάδα και ακόμα έχω ζαλάδες και εμετούς με αποτέλεσμα να χάνω βάρος αντί να παίρνω. Μήπως κινδυνεύει το μωρό μου;

Οι ζαλάδες και οι εμετοί είναι συμπτώματα που εμφανίζονται από τις πρώτες εβδομάδες κύησης, διαρκούν όλο το 1ο τρίμηνο και πολύ σπάνια μπορεί να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες. Φυσιολογικά, γύρω στην 12η-14η εβδομάδα τα δυσάρεστα αυτά συμπτώματα υποχωρούν και η εγκυμοσύνη προχωρά ομαλά.
Στη δική σας περίπτωση που οι εμετοί είναι έντονοι και επιμένουν, είναι λογικό να λαμβάνετε ελάχιστη ποσότητα τροφής και να μην παίρνετε βάρος. Έχετε υπόψη σας πως όταν η κατάσταση αντιμετωπιστεί έγκαιρα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για εσάς ούτε για το έμβρυο. Ο γιατρός ή η μαία που σας παρακολουθεί, θα σας συστήσει να κάνετε μια γενική εξέταση αίματος, θα σας δώσει συμβουλές για τη διατροφή σας, για τη λήψη συμπληρωμάτων και για το καθημερινό σας πρόγραμμα. Επίσης, μπορεί να κρίνει απαραίτητα τα πιο τακτικά υπερηχογραφήματα για την παρακολούθηση της κύησης ή και κάποια φάρμακα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι έντονοι εμετοί μπορεί να οδηγήσουν μια μέλλουσα μαμά στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και να της χορηγηθεί ποσότητα υγρών ώστε να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Απαντά ο Δημήτριος Σαρηκώστας, MD μαιευτήρας-γυναικολόγος.

Διαβάστε επίσης: Αϋπνίες στην εγκυμοσύνη… | Εγκυμοσύνη: ώρα γυναίκας

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!