Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΕγκυμοσύνη | Μαμά
Εγκυμοσύνη & ΟστρακιάΕίμαι έγκυος στην 18η εβδομάδα και η ανιψιά μου διαγνώστηκε με μία από τις παιδικές αρρώστιες, την οστρακιά. Μπορεί να προκαλέσει κάτι σε εμένα; Τι θα πρέπει να κάνω;

Η οστρακιά είναι μια μολυσματική νόσος που μπορεί να εμφανιστεί κυρίως στα παιδιά. Η μετάδοση της γίνεται όπως και οι υπόλοιπες λοιμώδεις παθήσεις με σταγονίδια στον αέρα. Μπορεί να μεταδοθεί με εκκρίσεις από το στόμα, τη μύτη, το λαιμό αλλά και το δέρμα κάποιου ασθενή. Η μετάδοση της νόσου σε μια έγκυο είναι δύσκολη, αλλά οι περισσότερες Επιστημονικές Εταιρείες συμφωνούν ότι η έγκυος πρέπει να αποφεύγει να έρθει σε επαφή με άτομα που νοσούν από οστρακιά. Άρα, καλό είναι να αποφύγετε την ανιψιά σας και το περιβάλλον της για να είμαστε βέβαιοι και να σας προστατέψουμε.


Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric-Adolescent Gynaecology (www.healthylady.gr). 

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!