Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΕγκυμοσύνη
Εγκυμοσύνη στα 48Είμαι 48 ετών και παντρεύτηκα πέρυσι. Αμέσως ξεκινήσαμε προσπάθειες για να κάνουμε παιδί, αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Υπάρχουν πιθανότητες αν καταφύγουμε στην εξωσωματική γονιμοποίηση ή θα ταλαιπωρηθώ άδικα;

Αγαπητή φίλη, είναι γνωστό ότι με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται ο αριθμός των ωαρίων της γυναίκας αλλά και η ποιότητα τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες για μια φυσιολογική σύλληψη είναι πάρα πολύ χαμηλές στην ηλικία αυτή. Εξίσου χαμηλά είναι και τα ποσοστά επιτυχίας εξωσωματικής γονιμοποίησης, αν χρησιμοποιήσετε δικό σας ωάριο κατά την προσπάθεια, λόγω της χαμηλής του ποιότητας. Φυσικά όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο και μιλάμε με ποσοστά και πιθανότητες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες γυναίκες θα καταφέρουν να μείνουν έγκυες ακόμα και χωρίς εξωσωματική, αλλά ο αριθμός αυτών των γυναικών είναι μικρός.
Αυτό που θεωρείται ότι έχει ένδειξη σε εσάς είναι να προσπαθήσετε να κάνετε μια εξωσωματική με δότρια ωαρίου. Η διαδικασία είναι παρόμοια με το δοτή σπέρματος και θα σας δώσει σημαντικά ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής. Με τη σωστή καθοδήγηση μπορείτε να πετύχετε την εγκυμοσύνη που επιθυμείτε.


Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric-Adolescent Gynaecology (www.healthylady.gr).

Διαβάστε επίσης: Μαμά στα σαράντα; | Μαμά στα 40 (και κάτι)!

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!