Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMEΕγκυμοσύνη
Χαμηλός αιματοκρίτηςΠάντοτε είχα χαμηλό αιματοκρίτη, με αποτέλεσμα να παίρνω ανά τακτά διαστήματα συμπληρώματα σιδήρου. Ξέρω ότι στην εγκυμοσύνη όλες οι γυναίκες παίρνουν κάποιο σκεύασμα σιδήρου. Στη δική μου περίπτωση τι πρέπει να γίνει;

Μια από τις φυσιολογικές μεταβολές κατά την εγκυμοσύνη είναι και η πτώση του αιματοκρίτη στην έγκυο. Για να αναστρέψουμε αυτή την πτώση και να εξασφαλίσουμε μια σωστή κυκλοφορία του αίματος στην έγκυο, συνήθως χορηγούμε σίδηρο. Αυτό όμως δεν είναι αναγκαίο σε όλες τις γυναίκες. Πολλές γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν την πτώση του αιματοκρίτη με φυσικούς τρόπους λήψης σιδήρου, δηλαδή ουσιαστικά μέσω μιας σωστής διατροφής. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι αρκετό τότε μπορούμε να καταφύγουμε στην λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου. Αν πιστεύετε ότι οι ανάγκες σας σε σίδηρο είναι αυξημένες και μέσω της διατροφής κατά την εγκυμοσύνη δεν θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε τότε, σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο που θα σας αναλάβει, μπορείτε να λάβετε συμπληρωματικά σίδηρο ακόμα και σε αυξημένες δόσεις. Επίσης ουσιαστικό ρόλο παίζει και το φυλικό οξύ.

Απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης, Director European Association Paediatric-Adolescent Gynaecology (www.healthylady.gr).

Διαβάστε επίσης: Αναιμία στην εγκυμοσύνη | Να δίνω αίμα;

 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!