Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
HOMENEWS
Βήματα Ζωής»… Βήματα Ανθρωπιάς!Σας έχει τύχει ποτέ να συναντήσετε με το παιδί σας, ένα παιδί με αναπηρία;


«Γιατί αυτό το παιδάκι δε μπορεί να περπατήσει μαμά;» «Πώς μπορώ να παίξω μαζί του αφού είναι σε αμαξίδιο;» «Πώς μπορώ να γίνω φίλος του αν δε μπορεί να τρέξει μαζί μου;» Αλήθεια, ξέρετε να απαντήσετε στο παιδί σας σωστά; Γνωρίζετε τον τρόπο που το παιδί σας πρέπει να του συμπεριφερθεί, ώστε να μην το κάνει να αισθανθεί άσχημα ή αμήχανα;

Μία ταινία-animation, που απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες επιθυμίες και τα ίδια δικαιώματα με όλους εμάς! Το μόνο που χρειάζονται αυτά τα άτομα είναι να τα κοιτάξουμε στα μάτια και όχι στο αμαξίδιό τους! Να μιλήσουμε στα ίδια και όχι στο συνοδό τους! Να τους αναγνωρίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά τους να μεγιστοποιήσουν στο έπακρον τις δυνατότητές τους, να εκπληρώσουν τους προσωπικούς στόχους τους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους, να ενσωματωθούν ομαλά και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία μας! Ένα παιδάκι, λοιπόν, με κάποια αναπηρία φυσικά και μπορεί να γίνει φίλος με το παιδί σας! Μπορούν να παίξουν μαζί, να συζητήσουν, να χαρούν και να διασκεδάσουν!

Η εν λόγω ταινία αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων η οποία με τη συμμετοχή 230 εθελοντών της φαρμακευτικής εταιρίας MSD και την καθοδήγηση 70 επαγγελματιών από το χώρο της επικοινωνίας, δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν κάποιο είδος αναπηρίας. Επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει αλλά και να διδάξει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε πρόθυμοι και διαθέσιμοι για αληθινή επικοινωνία με αυτά τα άτομα που, αν μη τι άλλο, δίνουν σε όλους μας καθημερινά, μαθήματα ζωής μέσα από τη δύναμη της θέλησης και της ψυχής τους!

Η εκστρατεία περιλαμβάνει, επίσης, ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό σποτ, μηνύματα για μία καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και 10 ομαδικά έργα τέχνης που αποτέλεσαν την εικαστική αποτύπωση της ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρία.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία ολοκληρωμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης υλοποιείται με στόχο την αποδοχή και την ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία.
Η ΕΛΕΠΑΠ, που μετρά ήδη 79 χρόνια λειτουργίας, έχει προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές αναπηρίες, εγκεφαλική παράλυση, εγκεφαλικές βλάβες και άλλες νευροαναπτυξιακές και νευρογνωστικές διαταραχές, από τη γέννηση έως την ενηλικίωσή τους, δίνοντας έναν αξιέπαινο αγώνα προσφοράς και πραγματικά μηνύματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. 

Αξίζει να συμβάλλει σε αυτό, ο καθένας από εμάς!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.elepap.gr 


TAGS
 
 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!